De Aya-scholencampagne is er weer!

De Aya-scholencampagne is er weer!

 

 

Veilig op weg naar school met Aya

Vanaf september leren de kleuters weer over verkeer dankzij de Aya-campagne.  Je kan in 2022-2023 het hele jaar door Aya naar je klas halen. Je kiest dit jaar zelf wanneer je de campagneweek organiseert. 

 

De campagneweek

Via de campagne met Aya willen we kleuters en hun ouders stimuleren om milieuvriendelijk en veilig naar school te komen. We moedigen hen aan om een hele week lang meer te stappen, te fietsen, het openbaar vervoer te gebruiken of te carpoolen. Een fluohesje of een helm dragen, is natuurlijk ook een goede inspanningen. 

De Aya-campagne bestaat uit de Aya-klasaffiches en stippen. De scholen gaan met het campagnemateriaal aan de slag. Het doel is om per klas meer kinderen te voet, met de fiets of met een veilige uitrusting naar school te doen komen.

Een campagne is meer dan alleen maar kijken hoe de kinderen naar school gaan. Daarom worden de leerkrachten aangemoedigd om tijdens die week ook lessen rond verkeer en mobiliteit te geven. Hiervoor werden de voorbije jaren 10 vertelplaten en een heleboel speelideeën ontwikkeld. Gebruik zeker de afleveringen op onze website of op VTM GO om je lessen nog boeiender te maken. Ontdek samen met Otto en Belle hoe ze hun vriendje Aya stap voor stap de basisregels in het verkeer aanleren.

Het doel is om óók na de campagneweek dat goede gedrag verder te zetten. Scholen kunnen via kleine acties hun ouders en leerlingen blijven stimuleren. Ze kunnen hiervoor advies inwinnen bij Mobiel 21.

 

 Ouders betrekken

Betrokkenheid van de ouders is erg belangrijk. Zij bepalen dagelijks hoe hun kind zich naar school verplaatst. Het is belangrijk om ouders te informeren en tips te geven over de manier waarop ze naar school komen of hoe ze met kinderen in het verkeer kunnen stappen en fietsen. Via het ouderbriefje geef je als school ook de boodschap dat je een veilige en minder drukke schoolomgeving belangrijk vindt.

Leuke foto’s van jouw kleuters in actie met Aya tijdens de campagneweek mogen altijd worden doorgestuurd naar aya@mobiel21.be.